Harika Meyve Üzüm

Üzümün tıbbi  ve besin  değeri  binlerce  yıldır  biliniyor. Mısırlılar en az 6000  yıl  önce üzüm yiyen bazı  antik Yunan filozoflarından  üzümün  iyileştirici gücünü  duymuşlardı.  (Özellikle  şarap  formu için)

O  yıllarda Avrupa’da  halk şifacıları, şaraplık üzümlerin sapından bir merhem  yapıyorlar, deri ve göz hastalıkları tedavi etmek için kullanıyorlarmış.. Üzüm yaprakları, hemoroidin getirdiği gibi durdurmak için kullanılırmış. Ham üzüm, boğaz ağrısı ve kuru üzüm (üzüm), kabızlık ve kanama, enflamasyon ve ağrıyı tedavi etmek için kullanılırmış. Günümüzde  de yuvarlak, olgun, tatlı üzüm, kanser, kolera, cilt hastalıkları, mide bulantısı, göz enfeksiyonları, cilt, böbrek ve karaciğer hastalıkları da dahil olmak üzere bir dizi sağlık sorunları tedavi etmek için kullanılır.

Kaynak: http://www.umm.edu/altmed/articles/grape-seed-000254.htm

Reklamlar

Yorum bırakın

Filed under Bitkiler, Ruh ve Beden Sağlığı

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s